Családi recept alapján készül a frissen szedett, helyben főzött, aranyló baracklekvár.
Lekvárunk amellett, hogy ízletes még egészséges is, hiszen nyírfacukorral édesítjük. Kiváló a reggeli vajas kenyér mellé, süteményekhez, valamint sültek mellé is kínálhatjuk.
Barackos-lekváros süti - Receptajánló
hozzávalók 4 főre:
- 4 – 5 friss barack
- 4-5 kanál házi baracklekvár
- 1 csomag vaniliáspuding
- 1 csomag vaniliáscukor
- 10 dkg háztartási keksz (fél csomag)
- kókuszreszelék
- 0,6l tej
Elkészítése:
Válassz ki 4 – 5 szem édes, mosolygós barackot „Vendel bácsi” barackosából. Mosd és hámozd meg, magozd ki. Vágd kis kockákra, és szórd meg finoman vaníliás cukorral. Készítsd el a pudingot, a csomagoláson feltüntetett módon. Aprítsd fel a háztartási kekszet és áztasd be vaníliás cukorral ízesített tejbe, de csak annyira, hogy ne legyen kemény. (ha meglangyosítod a tejet, könnyebb dolgod lesz :-) Válaszd ki az edényt, ami torta formáját fogja adni. Öblítsd át hidegvízzel. A tál aljába rakj egy réteg kekszet (olyan keménységű legyen a keksz, hogy a barackból kifolyó finom levet fel tudja szívni). Ez után jöhet a barack réteg, majd rá egy pudingréteg, majd a lekvárréteg. Ezt addig rétegezed, míg el nem fogy a hozzávaló, vagy tele nem lesz a tál J. Rakd be a hűtőbe, és körülbelül 3 -4 óra múlva fogyasztható. Miután kellő állagúra dermedt, óvatosan borítsd ki a tálból, és hintsd meg, kókuszreszelékkel. A dekorációt fantáziádra bízzuk.
Elkészítési idő: pikk - pakk
Ajánljuk:
- Lusta, vagy időhiányos menyecskéknek….
- Forró nyári napokra….
|
|